Körkort för moped

Här hittar du all information och hjälp för att uppfylla dina drömmar om körkortet!

Automatväxel
Klass 1

Your image
Klass 2

 

Nästa Mopedutbildning

Vår nästa mopedutbildning kommer starta den 1/7.
Mopedutbildningen börjar med 3st teoretiska tillfällen, den 1/7, 2/7 och 5/7. Därefter kommer de praktiska momenten att genomföras efter vår semester i Augusti/september.

Vid intresse går det att ta kontakt med oss via mail:
 

1 Juni
Trollhättan
 

Information om körkortInformation om körkort för moped - vad du behöver veta...


Klass 1

Moped klass I är ett motorfordon på två, tre eller fyra hjul och som är konstruerat för en hastighet av högst 45 km/timmen.

Moped klass 1 ska vara registrerad och ha registreringsskylt monterad baktill på fordonet och vara trafikförsäkrad för att få köras. Moped klass 1 får inte framföras på cykelbana. 
För att köra moped klass 1 ska du ha fyllt 15 år och ha körkort klass AM.Utbildningen

Körkortstillstånd
På transportstyrelsen.se kan man ansöka om körkortstillståndet, man ska fylla i en hälsodeklaration och sedan ska man komplettera ansökan med en synundersökning. Synundersökningen kan man göra antingen hos oss eller hos en optiker. 

Teoretisk del 
Den teoretiska delen består av tre stycken fyra timmars lärarledda lektioner, där grupparbeten varvas med eget arbete. Eleven får även tillgång till elevcentralen.se där man ska genomföra tester för att kontrollera sin kunskapsnivå inför provet på trafikverket. 

Praktisk del 
Den praktiska delen börjar med 1 timmas manöverkörning på vår körplan på Grafitvägen 8. 
När man sedan har fått körkortstillståndet, klarat alla prov på elevcentralen och fyllt minst 14 år och 9 månader kan man genomföra körning i trafik. Detta steget i utbildningen innefattar körning i vanligt förekommande situationer i trafiken och är tre timmar lång. Vid godkänt resultat vid körningen anmäler vi eleven till teoriprov. 

Teoretiskt prov 
Det teoretiska provet utförs på Trafikverket vid Trestad center. Provet består av 70 frågor och av dessa räknas 65 frågor då övriga är testfrågor för framtida prov. För godkänt resultat krävs 52 rätt 
Klass 2

Moped klass II är ett motorfordon på två, tre eller fyra hjul, som är konstruerat för en hastighet av högst 25 km/timmen och vars effekt inte överskrider 1 kilowatt.

Trafikregler

Trafikreglerna för moped klass II är desamma som för cykel. Du ska därför köra din moped klass II på cykelbana, såvida inte cykelbanan har en tilläggstavla under vägmärket för påbjuden cykelbana där det står "ej moped". För att köra moped klass II ska du ha fyllt 15 år och ha förarbevis för moped (har du fyllt 15 år innan 1 oktober 2009 behöver du inte ha förarbevis).Utbildningen

Teoretisk del
Den teoretiska delen består av tre stycken fyra timmars lärarledda lektioner, där grupparbeten varvas med eget arbete. Eleven får även tillgång till elevcentralen.se där man ska genomföra tester för att kontrollera sin kunskapsnivå inför provet som genomförs hos oss. 

Praktisk del 
Den praktiska delen är en timmas manöverkörning på vår körplan på Grafitvägen 8. Där lär man sig att manövrera fordonet.

Teoretiskt prov 
Det teoretiska provet utförs hos oss, när eleven fyllt minst 15 år samt är färdig med testerna på elevcentralen  
Priser - Moped

Mopedutbildning klass 1

Mopedutbildning klass 2Trafikverkets och transportstyrelsens avgifter Klass 1TRAFIKVERKETs OCH TRANSPORTSTYRELSENS AVGIFTER KLASS 2